Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Bewust Leiden presenteert de filmavond
DO 16 mei | 18.00-22.00 uur | Leiden

Deelname is kosteloos |


Een film over anders zijn en anders kijken naar de wereld, en de uitdagingen die het met zich mee brengt om daar vrij in te bewegen. Uitdagingen die we op allerlei momenten in het leven tegen kunnen komen als je net een iets andere weg loopt dan de gebaande paden.

Voor en na de film is er gelegenheid om kennis te maken met de verschillende ondernemers van Bewust Leiden tijdens de informatiemarkt.
Met onder andere:
Els de Ruijter - Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie
Ingrid Appels - Mindfulness & Meditatie
Bea Staffleu - BeKoach
Laura Karsters - Kunstzinnige en energetische therapie
Astrid Paalvast - Coaching voor individuen en teams
Marianne den Hollander - Massage & bewegingstherapie en lichaamsgerichte coaching
Hanneke Maarse - Biodynamische Massage Therapie
Marike van IJssel -Systemische coaching
Anke Weber Smit - Cocreate, coaching voor HSP

Kijk voor meer informatie over ons netwerk van bewuste ondernemers op www.bewustleiden.nl 

Samenvatting van de film

Na een incident in haar dorp wordt de 9-jarige Zambiaanse Shula beschuldigd van hekserij. Tijdens de korte rechtszaak wordt ze schuldig bevonden en verbannen naar een heksenkolonie.

Haar nieuwe leven bestaat uit werken op het land met de andere heksen en als een attractie te worden bekeken door toeristen. Shula's lot lijkt te verbeteren als meneer Banda zich over haar ontfermt om 'samen zaken te doen' en de publiciteit met haar opzoekt. Terwijl haar leven besloten lijkt, staat het jonge meisje voor de keuze: haar lot als heks accepteren of het risico nemen en voor vrijheid kiezen.

Regisseuse Rungano Nyoni koos voor de heksenkampen als achtergrond voor haar verhaal over verzet tegen onderdrukking en vrijheid, en verbleef zelf een maand als gast in een van de oudste kampen ter wereld. Voor haar debuutfilm I Am Not a Witch werkte ze samen met een cast van amateurs, en gooide meteen hoge ogen: ze won de prijs voor beste regie bij de British Independent Film Awards, de Student’s Choice Award bij Movies That Matter en een BAFTA Award voor haar uitmuntende debuut.

 https://www.bioscopenleiden.nl/Verwacht/I-Am-Not-a-Witch/2117

Informatie + Aanmelden »

Kijkhuis
Vrouwenkerksteeg 10
2312 WS Leiden


Meer agenda van Bewust Leiden

Acupunctuur Alexander Techniek Biografisch werk & Verhalen Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Counselling Dans & Beweging Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Hypnotherapie Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Yoga Zelfrealisatie
Bewust Leiden