Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Hooggevoeligheid: feit of fictie?
WO 05 februari | 20.00-22.00 uur | Oegstgeest

Op aanmelding, inloop vanaf 19.30 uur
7,50 | inclusief thee/koffie


Wil je meer weten over hooggevoeligheid, de feiten en het potentieel van gevoeligheid? Dan is deze lezing iets voor jou!

Anke Weber Smit geeft op een toegankelijke en praktische manier informatie over wat (hoog)sensitiviteit is en hoe je ervan kunt genieten. Je krijgt handvatten en oefeningen voor een evenwichtig leven onder eigen regie. Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen:

• Wat is hoogsensitiviteit?

Hoogsensitiviteit is een verklaringsmodel voor een aantal eigenschappen die bij circa 20% van de bevolking voorkomen. Het is geen ziekte, noch een nadeel, maar gewoon een eigenschap die iemand kenmerkt, zoals lengte, haarkleur of temperament. Maar er is meer over te vertellen.

• Kenmerken en valkuilen

We lopen langs een 10-tal bekende valkuilen en wijdverspreide misverstanden over HSP. Het zal je verbazen dat hoogsensitief-zijn minstens net zoveel voordelen heeft.

• Relatie met autisme, ADHD, depressie, eetstoornissen

HSP is geen ziekte of stoornis. Waarom hooggevoeligheid desondanks vaak gerelateerd wordt aan gedragsafwijkingen ligt eraan dat de symptomen van overprikkelde HSP’ers op die van een gedragsafwijking kunnen lijken. Tijdens deze lezing leer je waar je op moet letten om HSP te onderscheiden van gedragsafwijkingen. Zo kun je voorkomen dat iemand in je omgeving met HSP ten onrechte een label opgeplakt krijgt.

‘Bij Anke geen Hocus Pocus, maar Focus, Focus. Doe jezelf als HSP’er een groot plezier en laat je voorlichten of coachen door Anke en je leven zal een stuk makkelijker en plezieriger zijn, en ik spreek uit ervaring!’ -R.J. de Roo, Bureau LODZ

Informatie + Aanmelden » Anke Weber Smit Coaching & Ontwikkeling | Anke Weber Smit in samenwerking met Volksuniversiteit Oegstgeest en Bibliotheek Bollenstreek

ankewebersmit.com
Bekijk Facebook event

Bibliotheek Bollenstreek
Lange Voort 2 T
2341KA Oegstgeest

Anke Weber Smit in samenwerking met Volksuniversiteit Oegstgeest en Bibliotheek Bollenstreek
06 53667256/06 53667256
info AT ankewebersmit DOT com

Meer agenda van CoCreate

Bewust Leiden

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!