Ayurvedische Marmatherapie | Middelburg

Verspreid over ons lichaam zitten onzichtbare, zeer gevoelige punten (marmapunten), waar levensenergie samenkomt. Ieder marmapunt heeft een verbinding met een bepaald orgaan of met een bepaalde lichaamsfunctie.

Marma is een oude techniek waarbij die punten worden geactiveerd en ons lichaam tot op het diepste celniveau wordt gereinigd en vernieuwd. In de marmapunten in ons lichaam hopen zich in de loop der jaren afvalstoffen op ten gevolge van stress. Wat begint met pijn en ongemak kan ontaarden in (chronische) ziektes. Door zachte druk uit te oefenen op bepaalde marmapunten kunnen blokkades worden opgeheven, waardoor de levensenergie weer vrij kan stromen. Aangetaste organen en weefsels herstellen en functioneren weer vernieuwd.

De behandeling vindt gekleed plaats en is diep ontspannend. Ook voor kinderen vanaf 5 jaar. Op mijn website vind je meer informatie.

Over Suzanne Wohrmann | Middelburg

Een leven lang leren – dat is mijn motto. Ik ben namelijk altijd nieuwsgierig en wil mezelf continu ontwikkelen.

Vanaf 2001 werkte ik als zelfstandig trainer, coach en adviseur, voor zowel bedrijven als de overheid. Door mensen te leren oude patronen los te laten, kon ik hen een positieve transformatie laten ondergaan.

In 2008 werd ik 'gegrepen' door het happinessprogramma van The Art of Living, een ngo die stress wil reduceren. Wereldwijd. Want als mensen geen innerlijke rust ervaren, kan er nooit wereldvrede ontstaan. Die filosofie sprak mij enorm aan. Ik wil er graag aan bijdragen om de wereld een mooiere plek te maken, op mijn eigen manier.

Ik volgde verschillende cursussen tot adem-, yoga- en meditatietrainer. Als vrijwilliger assisteerde ik bij trainingen om mensen naar bewustwording te leiden, naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Dit deed ik naast mijn dagelijkse werkzaamheden, maar ik voelde de noodzaak om het professioneel op te pakken. Eind 2013 vertrok ik naar India om opgeleid te worden tot trainer. Begin 2014 kwam ik terug in Nederland: ik was er helemaal klaar voor om het geleerde over te brengen.

Maar toen werd ik ziek. Mijn leven veranderde in een achtbaan; alles wat ik voor ogen had kwam op losse schroeven te staan. In deze onzekere periode werd ik heel erg geconfronteerd met mezelf: ineens moest ik alle geleerde lessen op mezelf toepassen. Ik moest de situatie accepteren, mezelf aan de ziekte overgeven. Ik leerde geduldig te zijn en naar mijn lichaam te luisteren. Waar ik vroeger alles snel deed, zowel fysiek als geestelijk, heb ik geleerd om te vertragen. Pas nu, realiseerde ik me, was ik in balans.

Meer dan ooit wilde ik verdieping zoeken. Ik volgde de opleiding Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE), de variant op mindfulness die is ontwikkeld door Google en Stanford, om mijn vaardigheden als adem- en meditatietrainer te kunnen inzetten in het bedrijfsleven. En volgde de opleiding tot Marmatherapeute. Sinds 2017 ben ik weer vol enthousiasme en geinspireerd aan de slag!

Het leven is rijk aan mooie dingen, maar soms gebeuren er nare dingen. Die kun je niet wegpoetsen. Wel kun je leren hoe je ermee kan omgaan, zonder zelf uit balans te raken. Met BusYness & Spiritualiteit help ik mensen op hún weg naar een gezonde geest in een gezond lichaam.

Suzanne in het kort

Naam: Suzanne Wohrmann
Geboren: 1969
Woonplaats: Middelburg ( ik ben af en toe nog in Leiden om Marmabehandelingen te geven, sinds mei 2018 verhuisd naar Middelburg)
Opleidingen/cursussen: Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE); RAVE ABC, Human Design; Opleiding tot Marmatherapeute; teacher Happiness Programma (Art of Living); Art of Breathing en Art of Silence (Art of Living); Leergang Groepscoaching; Provocatief coachen.
Sterke eigenschappen: ik ben integer, respectvol, inspirerend en enthousiasmerend, doelgericht en daadkrachtig.


Foto 1 Suzanne Wohrmann Foto 1 Suzanne Wohrmann Klik om te vergroten

BusYness & Spiritualiteit
Suzanne Wohrmann


Professionals in de categorie Ayurveda

Acupunctuur Alexander Techniek Ayurveda Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Counselling Dans & Beweging Deeleconomie Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Hypnotherapie Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Opleiding en Training Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Sociaal ondernemen Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Yoga Zelfrealisatie
Bewust Leiden

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Leiden