Kies voor jezelf en geef richting aan je leven | Leiderdorp

Je hebt een druk sociaal leven en ook nog een serieuze baan. Je hebt talent, bent goed in wat je doet. Je werkt met passie en geeft diezelfde energie aan je vrienden en familie. Je leven bruist en eigenlijk heb je alles wat je maar zou willen.

Maar toch voelt het niet zo. Je hebt het idee dat je alleen maar bezig bent met alles wat ‘moet’, maar dat je geen idee meer hebt wat je eigenlijk zou willen. Je mist iets, en wil eigenlijk meer tijd en ruimte voor jezelf. Je komt op een punt waarop je denkt dat je jouw grenzen hebt bereikt. Kom je wel helemaal tot je recht? Haal je uit het leven wat er voor je inzit? Of wil je iets anders doen en zo je droom realiseren?

en nu?
Hoe lang wil je nog zo doorgaan? Ben je er een leuker mens van op deze manier?  Wacht je net zo lang totdat je het fysiek niet meer trekt om zo hard te werken? Of dat je vrienden nu écht opmerkingen gaan maken dat je er weer niet bij bent? Hoe zou het voor je zijn als alles net wat minder perfect hoeft te zijn?

Ben je toe aan verandering, maar weet je niet hoe? Ik help jou in keuzes maken, zodat jij het leven leidt dat je wil leiden. Je kiest voor jezelf. Je vindt rust en bent in balans. 

You don’t have to see the whole staircase, just to take the first step…

Over Dafne van Benschop | Leiderdorp

Met jarenlange ervaring in hospitality (ik heb eigenlijk nooit anders gedaan), kun je wel zeggen dat ik zorgzaam ben. Ik zorg graag voor de ander en word daarbij ook steeds beter in het zorgen voor mezelf. Al laat ik daar nog weleens een steekje vallen…

Daarnaast ben ik realistisch en praktisch ingesteld, een echte Steenbok. Dit komt ook weer terug uit mijn horeca verleden: ik steek liever de handen uit de mouwen dan dat ik ergens uren over praat.

Ook ben ik heel duidelijk: ik zeg waar het op staat en wind er geen doekjes om. Verwacht geen politiek gedoe of satijnen handschoentjes. Ik geef direct terug wat ik zie, hoor en voel, maar wel met liefde en aandacht voor de ander.

Ik ben warm, open en rustig. Vrienden omschrijven me als inspirerend. Het vergt doorzettingsvermogen en moed om een goede baan, zekerheid en aanzien op te zeggen om iets nieuws te gaan leren en daar een bedrijf in te starten.Ik kan er niet tegen om getalenteerde, passievolle, prachtige mensen te zien die keihard werken en dag en nacht zorgen voor iedereen om zich heen, maar hierbij tegelijkertijd volledig voorbijgaan aan zichzelf. Mensen die niet naar zichzelf luisteren, hun hart niet volgen, geen eigen keuzes maken en te veel bezig zijn met wat er van hen verwacht wordt en wat de buitenwereld al dan niet van hen vindt.

Ik geloof dat het mogelijk is om een goede carrière te hebben en tegelijkertijd ook een sociaal leven. Ik geloof dat iemand door te luisteren naar zichzelf, het volgen van het hart en het maken van duidelijke keuzes, een leven met meer rust en ruimte ervaart. Met andere woorden: dat iemand een beetje liever voor zichzelf is en wat beter zorgt voor zichzelf. En die lat niet zo hoog legt. Goed is goed genoeg.


Foto 1 Dafne van Benschop Foto 3 Dafne van Benschop Klik om te vergroten

Dafne van Benschop Coaching
Dafne van Benschop

Bewust Leiden
Acupunctuur Ayurveda Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Counselling Dans & Beweging Deeleconomie Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Hypnotherapie Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Opleiding en Training Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Sociaal ondernemen Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Yoga Zelfrealisatie

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Leiden