25mei 2024
Zilte Zegening: een creatief avontuur voor hen die van de zee houden.

MERAKI Intentional Creativity
Leiden

Zilte Zegening: een creatief avontuur voor hen die van de zee houden. Workshop van een weekend waarin we ruimte scheppen voor onze sacred creativiteit, geinspireerd op de wijsheid van de zee. 

 Als Zeeuws meisje is de zee altijd een magische plek voor mij geweest, en nog steeds word ik er naar toe getrokken en kom ik er helemaal tot rust. Tegelijkertijd is het een Het geluid van de golven, de schatten die er te vinden zijn, het zand die je overal vindt als je allang weer thuis bent. Zeker nu ik de afgelopen jaren aan het winterzwemmen ben, raakt de betovering van de zee me nog sterker. 

De godin Nehalennia is voor mij sterk verbonden met de kracht van de zee. Zij is lange tijd verborgen geweest maar komt beetje bij beetje weer boven drijven (ook letterlijk met altaarstukken die uit de Oosterschelde opgedoken worden) 
Het bijzondere is dat ook al zijn godinnen als Nehalennia lange tijd niet meer geëerd en aangeroepen, haar essentie is niet verdwenen. Die is bewaard gebleven, in het collectieve onbewuste en de folklore. Nu ze weer herinnert wordt, is haar bereidheid terug te keren en haar oude wijsheid te delen met hen die willen luisteren groot. 
Nehalennia staat in de branding en kijkt uit over zee. Ze trotseert de storm, en komt er sterker uit. Ze waakt over de reizen die we te maken hebben.

Nehalennia
Zij die symbool staat voor overgang en verbinding, tussen het water en het land, tussen leven en dood, tussen oud en nieuw.
Zij die ons leidt naar de volgende fase van onze toekomst

Met deze energie gaan we ruimte scheppen voor onze sacred creativiteit, vertrouwend dat de zee en Nehalennia ons zullen inspireren en wij daar naar kunnen luisteren. 


Daarvoor maak ik gebruik van de 13 fasen van het Intentional Creativity painting proces, waarbij allerlei vormen van expressie, meditatie, beweging en stilte, aan bod komen. Ook werken we met het Nehalennia oracle deck.

Zo komt jouw zilte zegening schilderij tot vorm. Neem je de uitnodiging aan? 
Het activeren van je creatieve vrijheid en bezieling is voor iedereen toegankelijk, ook voor diegenen die vroeger op school hebben gehoord dat ze niet konden tekenen of schilderen. Er is dus geen ervaring nodig, alleen een verlangen. 
Beide dagen van 10.00-18.00 (een beetje afhankelijk van de grootte van de groep)
Kosten zijn 225 euro, inclusief koffie/thee/lekkers/lunch en alle materialen.


Te betalen via tikkie na opgave op marike@bewustleiden.nl

 

Informatie

25 mei 2024 t/m 26 mei 2024
10.00 - 18.00
225 incl materialen en lunch
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 8 deelnemers.

Waar?

Huis van Mogelijkheden
Noachstraat 2
Leiden

Contact

  • marike AT bewustleiden DOT nl
Zilte Zegening: een creatief avontuur voor hen die van de zee houden.