Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

26okt 2023
Didgeridoo met drum klankhealing door Wim Verhoogt en Marike van IJssel

IJsselstroom, praktijk voor Welzijn
Leiden

Een klankhealing is een klankconcert waarbij deelnemers liggend de klanken van de didgeridoo, drum, en andere instrumenten ervaren. Met deze klanken wordt er een heerlijk en helend bad van geluid gecreëerd. Hierdoor ontstaat er een krachtig ritueel.

Een klankhealing is een klankconcert waarbij de deelnemers liggend de klanken van de didgeridoo, drum, en andere instrumenten ervaren. Met deze klanken wordt er een heerlijk en helend bad van geluid gecreëerd. Hierdoor ontstaat er een krachtig ritueel. Dit veld brengt niet alleen diepe ontspanning maar heeft ook een helende werking en voert je mee op een innerlijke reis in de droomtijd.

Wim zal uitleg geven over de didgeridoo en de effecten daarvan. Marike zal de ceremonie begeleiden met andere instrumenten zoals drum, oceandrum, tongdrum.

Laat je meenemen op zo´n innerlijke reis. Wij zijn er om je daarbij te begeleiden en ondersteunen, bij mooie maar ook bij eventueel moeilijke ervaringen. Je kunt komen in verband met je klachten, voor reizen in de droomtijd, voor diepe ontspanning of omdat je het gewoon fijn vindt.

Over Wim: Ik ben Wim Verhoogt en ik bespeel de didgeridoo; een Australisch-Aboriginal blaasinstrument, dat slechts één noot voortbrengt, die ononderbroken klinkt. Om ononderbroken te spelen is een speciale ademtechniek nodig, de zogenaamde circulaire ademhaling. Ik bespeel dit instrument al meer dan 20 jaar. De laatste jaren speel ik ook regelmatig, alleen of samen met anderen, meestal drumspelers, bij klankhealings. Het geluid van de didgeridoo klinkt voor mij aards, uit de diepte komend, alsof het door een bewustzijn in oer-vorm voortgebracht wordt. Het is daardoor mogelijk dat jij als luisteraar afdaalt in jouw bewustzijn en ook iets van die oer-vorm ervaart.

Over Marike Klanken openen een poort op een laag die we in ons dagelijks leven niet altijd bereiken. Ik hou ervan om te spelen met de magie van het leven en zo spelenderwijs te ontdekken over wat er aangeraakt wil worden. Vanuit de stilte luisteren, en dan de flow volgen van de ene klank naar de andere.

We zullen ongeveer drie kwartier spelen. Tijdens het spelen zit of lig je, zodat je gemakkelijk kunt ontspannen. Voor wie dat wil is er na afloop de kans om nog even na te praten en ervaringen uit de Droomwereld te delen. Het zou ons heel gelukkig maken, maar dat is uiteraard geheel aan jou.

Aanmelden Aanmelden kan door middel van een e-mail naar didge@verhoogt.net of marike@bewustleiden.nl

Informatie

26 okt 2023 | Inloop 19:30, begin 19:45, afsluiten vanaf 20:45.
19.30 - 21.15

Maximaal 12 deelnemers.

Waar?

Huis van Mogelijkheden
Noachstraat 2
Leiden

Contact

  • marike AT bewustleiden DOT nl
Didgeridoo met drum klankhealing door Wim Verhoogt en Marike van IJssel