Biodanza in Leiden met Leonoor

Leonoor Pronk, Lichaamsgerichte psychotherapie en Biodanza
Leiden

Biodanza staat voor: de dans van het leven. Het is een vorm van dansen waarbij het gaat om plezier, contact, ervaren en volledig in het hier en nu zijn. Het nodigt je uit om voluit je leven je leven. Dans je met ons mee? Je bent van harte welkom!

In biodanza verbinden we ons met onszelf, met de ander en met het leven. Het brengt je in contact met je plezier en levendigheid. De ervaring en de beleving staan voorop. 

Binnen biodanza dans je alleen, samen, of met de hele groep. Er zijn geen vaste danspasjes. Deelnemers praten niet tijdens het dansen, juist om in de beleving te blijven. En belangrijk: mensen vinden het meestal erg fijn, leuk, of zelfs fantastisch om te doen!

Biodanza is veel meer dan ‘gewoon lekker dansen’. Biodanza is een systeem van persoonlijke ontwikkeling en groei, van herstel of versterking van je gezondheid. In elke dans beoefenen we een bepaalde ‘levenskunst’. 

Het mooie van biodanza is dat het zich richt op het gezonde deel in ons en dat wordt aangemoedigd om meer tot leven te komen. En alles wat we aandacht geven, groeit. Allerlei kwaliteiten, vaardigheden en potenties zijn in de kern in ons aanwezig. Het kan nodig zijn dat ze gestimuleerd moeten worden om (weer) tot uiting te komen.

Deze dansvorm is dus heel veelzijdig en heeft effect op hoe we ons voelen, de manier hoe we in het leven staan, onze  gezondheid, enzovoorts. Het maakt potentieel in ons wakker, en dat heeft consequenties voor ons hele leven!

Dans je mee?
- maandagavond in Oegstgeest (Cultuurhuis De Paulus). 
- woensdagavond in Leiden (Huis van de Buurt Morschwijck).
 

 

Over Leonoor Pronk, Lichaamsgerichte psychotherapie en Biodanza

Ik geef lichaamsgerichte psychotherapie op individuele basis en daarnaast geef ik lichaamswerk en Biodanza aan groepen. Mijn praktijk voor individuele sessies is in het centrum van Leiden.

Toen ik zelf met lichaamswerk begon was ik meteen enthousiast. Als ik terugkijk heeft het lichaamswerk mij zoveel meer levenslust, genieten en bewustwording gebracht. Ik heb in het verleden zoveel energie gestopt in het voldoen aan (vermeende) verwachtingen van anderen en het is heel fijn om vanuit mezelf te leven. Biodanza vormt voor mij een prachtige aanvulling op de lichaamsgerichte therapie: een vorm van dansen waarbij ik vanuit een positieve insteek nog meer vanuit mijn eigenheid ben gaan leven. Het heeft mij geholpen om nog meer contact te maken met mezelf, mijn levensenergie te voelen en nieuwe stappen in het leven te zetten.

Ik heb mijn diploma lichaamsgerichte psychotherapie behaald bij Bodymindopleidingen, een erkend opleidingsinstituut in lichaamsgerichte therapie (bodymindopleidingen). De opleiding tot Biodanza-facilitator heb ik gevolgd bij de Eindhoven School voor Biodanza. Naast deze opleidingen heb ik diverse andere cursussen en opleidingen gedaan waar het lichaam als insteek wordt gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, zoals mindfulness, tantra en sexual grounding.

 


Leonoor Pronk, Lichaamsgerichte psychotherapie en Biodanza

Leonoor Pronk

Leeuwkenstraat 15
2313 XL Leiden

Lid van beroepsvereniging

Biodanza in Leiden met Leonoor