31jan 2023
Imbolc

Marike van IJssel
Leiden

Imbolc is een van de feesten van het Keltisch jaarwiel, het feest van de belofte van de komende lente.

We zijn net voorbij het kruiskwartaalpunt op het jaarwiel, bekend als Imbolc, en ook bekend als Lichtmis. Imbolc is het Keltische lichtfeest waarin het lengen van de dagen gevierd wordt, en daarmee de komst van de lente. Imbolc betekent 'in de buik'.  Dat wat het jaar te brengen heeft is nog een belofte, een creatieve vonk die je roept vanuit het diepst van je wezen om te ontwaken.

Als we meer in het ritme van het jaarwiel gaan leven, komt er een moment waarin we meer gaan luisteren naar die roep, naar een verlangen naar meer licht.

Net als de natuur buiten ons zo’n sterke roep kent, als het ware geen keus heeft. Zelfs als het nog gaat vriezen komen de eerste sneeuwklokjes al met hun kopjes boven de grond. Soms zou ik willen fluisteren 'wacht, rust even uit, het zal later gemakkelijker zijn'.Maar alles maakt zich klaar om te bevallen, klaar om het leven naar de aarde terug te laten keren.

Bij Imbolc hoort de Keltische godin Brighid, zij die zwanger is van de overvloed van de aarde, van vernieuwing, genezing, zuivering en creativiteit. Zij brengt het licht tot leven.

Dit is de perfecte tijd van het jaar om je creatieve vonk tot leven te brengen. Tijdens deze avond zullen we ons door middel van meditatie en creatieve oefeningen, afstemmen op onze intuïtie, de ‘Imbolc/onderbuikgevoelens’, op de vonken en informatie die zich in ons bevinden. Op deze manier komen we in contact met de nieuwe ideeën en projecten die bereid zijn hun kopjes boven de grond te steken en blazen we ze leven in.

Zodat ze met jou kunnen werken voor het hoogste goed van jezelf, je naasten, en de wereld.

 

Uitwisseling 15 euro

Karma ticket beschikbaar mocht dat een belemmering zijn.

Informatie

31 jan 2023
20.00 - 22.00
15

Waar?

Huis van Mogelijkheden
Noachstraat 2
Leiden

Imbolc