Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

30mrt 2023
Interactieve ervaringsavond: “Kinderspiegelogie”

Saskia Furst en Gio Vogelaar
Leiden

Durf jij samen met ons in de spiegel te kijken, die kinderen ons voorhouden?

In opvoeding, onderwijs, jeugdzorg en andere vormen van kinderbegeleiding groeit het besef, dat steeds meer kinderen niet of slecht functioneren binnen de door ons gecreëerde huidige samenleving. Wat spiegelt die groeiende groep kinderen onze volwassen wereld?
Zet jij vraagtekens bij de toenemende diagnostisering van kinderen? Zou jij anders met kinderen of jongeren willen omgaan, maar voel je je beperkt door de eisen van het systeem? Ervaar jij jezelf in spagaat tussen onderwijssysteem en je ouderschap?

Zoek je mogelijke antwoorden op die vragen?
Kom dan de ervaringsdeskundige verhalen van Saskia Furst en Gio Vogelaar beleven tijdens een interactieve bijeenkomst. En voel wat het met je doet of waar het je raakt. Kijk, samen met Saskia en Gio mee in de spiegels die hen werden voorgehouden door kinderen. Bij Saskia waren dit haar eigen 3 zoons en bij Gio de kinderen die op het internaat woonden waar hij werkte. Er ging een nieuwe wereld voor ze open en het is hun hartenwens om hun ervaringen te delen met iedereen die met kinderen werkt, of kinderen “opvoedt”. Niet om te bekritiseren, maar om andere perspectieven te delen. Met het doel samen, ook met de kinderen, op basis van gelijkwaardigheid de verandering te zijn, die we diep van binnen zo graag willen zien.

De avond wordt afgesloten met een kring-dialoog.
Als je wilt komen, bepaal je zelf achteraf wat deze avond jou waard is geweest. En mag je dat uitdrukken in het bedrag dat jij ervoor wilt en kunt betalen. Betaal je niets, dan ben en was je net zo welkom als ieder ander die wel een geldbijdrage levert.
Je kunt je plek reserveren via giovogelaar@hotmail.com.

 

Saskia Furst is energiewerker, telepathisch schrijfster en ervaringsdeskundige op het gebied van nieuwetijds-moederschap. Ze weet hoe lastig het kan zijn om als fijngevoelige, anders-zijnde jongere je plekje te vinden op school en in de maatschappij. Het lukte haar als kind niet om te aarden in een wereld waarin ze zoveel verdriet en hardheid voelde. Ze was het dromerige, stille meisje wat bij tijd en wijle een vreselijke driftbui kreeg. Op 21 jarige leeftijd is ze hoog in de bergen gaan wonen en werken. Hier kon ze dichtbij zichzelf blijven en haar fijngevoeligheid de ruimte geven. Toen ze negen jaar later terug kwam in Nederland, bleken haar zonen dezelfde fijngevoeligheid te hebben als hun moeder. En hadden ieder op eigen wijze moeite met het reguliere onderwijs. Ze kregen labels als dyslexie, vermoedens van AD(H)D, disharmonische intelligentie en hoogbegaafdheid. Voor Saskia begon hierdoor de zoektocht in haar zelf, het moederschap en het huidige onderwijssysteem. Deze avond zal ze vertellen en stukken voordragen uit de periode waarin haar jongste zoon een thuiszitter werd. En hoe ze beide geleerd hebben in vertrouwen hun pad te bewandelen. www.saskiafurst.nl

Gio Vogelaar werkte ooit als gymnastiekdocent, recreatiesportbegeleider, pedagogisch medewerker op een leefgroep en als schoolmaatschappelijk werker op een internaatschool. Kinderen en jongeren met wie hij werkte werden zijn leermeesters in zijn praktijkopleiding tot “Kinderspiegeloog” . Ze hielden hem regelmatig een spiegel voor over zijn eigen vaak onbewust hypocriete gedrag. Als hij hen serieus nam en op basis van gelijkwaardigheid aandacht had voor hun verhaal en wensen, ontstond er pas echt contact. En van daaruit groeiden zowel de betreffende kinderen als Gio pas echt in hun staat van (zelf)bewust zijn. Wat je aandacht geeft, groeit! Dus kijkt Gio vooral naar de talenten en kwaliteiten van kinderen en jongeren. Zijn missie is bijdragen aan een liefdevol, gezond samen leven, zonder etiketten als ADHD, Autisme, ODD et cetera, waar iedereen de ander aanvaardt zoals ie is en dat begint bij leren houden van jezelf! Dat is wat kinderen in de basis zouden horen te leren. www.jeugdzorgvuldig.nl

Informatie

30 mrt 2023
19.00 - 22.00
WBA

Waar?

Huis van Mogelijkheden
Noachstraat 2
Leiden

Contact

  • giovogelaar AT hotmail DOT com
Interactieve ervaringsavond: “Kinderspiegelogie”