Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

23mei 2023
KIVA – The Call of the Wisdom Keepers Een boodschap van alle inheemse volkeren

Bewust Leiden
Leiden

De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis! Een práchtige film met een oproep tot liefde voor moeder aarde. Met documentairemaakster Marijke Kodden en live muziek!

Programma

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur om in stilte te genieten van een kopje koffie of thee en alvast voorproeven van de sfeer.

Marijke Markus zal haar kunst geïnspireerd op het Incasjamanisme exposeren. Zij zal ook zelfgemaakte sieraden verkopen. (van de opbrengst gaat 25% naar de filmmakers).

Van 19.00-20.00 is er gelegenheid het Santa Rosa wisdom labyrint te lopen met begeleiding op de didgeridoo van Wim Verhoogt

De  filmavond start om 20.00u met het programma:

Tineke Duys: Ik neem je mee in een ontmoeting met Vrouw Holle, een Godin van eigen bodem, verbonden met de dood en het zuiveren van ons karma. Mijn wens is dat we ook hier, in het Westen, ons eigen Rode Pad in schoonheid bewandelen.
Tineke Duys, Ruimte voor Ontwikkeling, systemisch- en sjamanistisch werk.
Www.ruimte-voor-ontwikkeling.nl

Dymphi Peeters is een muzikaal medium en legt connectie tussen deze wereld en andere dimensies. Ze kanaliseert lichtcodes en activaties via stem, muziek en geluiden met als doel mensen thuis te brengen bij zichzelf. Ze maakt ‘medicine music’ geïnspireerd door fusion van wereldmuziek. Als coach helpt ze mensen in hun persoonlijke ontwikkeling met hun stem en geluid als ingang.

Marike van IJssel :

De documentairemaakster, Marijke Kodden, zal vervolgens zelf de film introduceren.

Na de film is er nog gelegenheid tot napraten en vragen stellen.

 

Over de film

In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit de gehele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid ons handvaten aanreiken naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

Deze documentaire geeft een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over Moeder Natuur en de mensheid. De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA-ceremonies in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die zij bij het project betrokken) hebben zij een hoopvolle documentaire gemaakt, die ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

 

Regie:     Marijke Kodden / Jaap Verhoeven

Land:      Mexico, India, Duitsland en Nederland

Jaar:       2022

Film:       56 min.

 

Voor een eerste indruk, hier een korte sfeerimpressie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4

 

Reserveren

Deze KIVA-avond is uitverkocht. Je kunt een mailtje sturen naar marike@bewustleiden.nl voor een plekje op de wachtlijst

 

 

Opgave deelname


Je bericht wordt verzonden...
Ticket € 0,00 incl. 21% BTW / persoon

Totaal 0.00 incl. 21% BTW

Informatie

23 mei 2023
19.30 - 22.00
0,00
Maximaal 50 deelnemers.

Waar?

Huis van Mogelijkheden
Noachstraat 2
Leiden

Contact

KIVA – The Call of the Wisdom Keepers Een boodschap van alle inheemse volkeren