Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

21dec 2023
Midwinter Cacao ceremony

IJsselstroom
Leiden

Midwinter cacao ceremonie: Een mooie rituele avond met invloeden uit verschillende windstreken

De afgelopen jaren heb ik regelmatig de roep gehoord van Mama Cacao zoals ze in de traditie wordt genoemd. Tijdens de creatieve retraites heeft ze ook al een paar keer meegedaan. Maar als antropologe ben ik altijd zo voorzichtig met eren van de cultuur van herkomst en niet zomaar klakkeloos overnemen van ceremonies. Daarom hou ik ook zo van het her-rijzen van de wijsheid van dit land waar ik geboren ben. Tegelijk kan ik ook altijd voelen dat ik een kind van de wereld ben, en tijdens de reis in Mexico kon ik er niet meer omheen. Er wil een Midwinter cacao ceremonie gevierd worden. 

Een mooie rituele avond met invloeden uit verschillende windstreken. Maya, Keltisch, Zeeuws..... Weet je welkom

Om rekening mee te houden:

Cacao kan je lichaam behoorlijk uitdrogen. Zorg er daarom voor dat je de dagen voorafgaand aan de ceremonie veel water drinkt om je lichaam alvast te hydrateren. Drink ook genoeg water tijdens en na de ceremonie. Het is beter om geen koffie te drinken rondom de cacaoceremonie, alchohol is echt af te raden.

Verder wordt de cacao het snelst opgenomen, wanneer je maag en spijsvertering zo leeg mogelijk zijn. Zorg dan dat je twee uur van tevoren niets hebt gegeten. 

Informatie

21 dec 2023 | Inloop 19.30, start 19.45
19.30 - 22.00
25 karma ticket mogelijk, stuur dan een mailtje aan marike@bewustleiden.nl
Maximaal 15 deelnemers.

Waar?

Huis van Mogelijkheden
Noachstraat 2
Leiden

Contact

  • marike AT bewustleiden DOT nl
Midwinter Cacao ceremony