22jun 2024
Improviseren kun je leren

Zielsveel
Voorschoten

Leren improviseren met je stem, geïnspireerd door beelden en verhalen. Het toverwoord daarbij is: luisteren. De workshop is voor iedereen die dit eens wil proberen en wordt gegeven door drie (stem-)kunstenaars.

Het toverwoord bij improviseren is: luisteren! Luisteren naar stilte, naar je eigen lichaam en stem, naar de stemmen van de anderen. Luisteren: waar voeg ik iets toe, wanneer wacht ik juist even af..? Voelen en intuïtief beslissen: "voeg ik iets rustigs toe, of misschien iets uitbundigs?"

Dit alles gaan we goed voorbereiden, d.m.v. meditatie, het opwarmen en in beweging brengen van lichaam en stem, direct gekoppeld aan allerlei speelse improvisaties. We laten ons hierbij inspireren door verhalen, gedichten en beelden. 

Na de lunch zullen de drie docenten van zich laten horen in een Klanken Die Raken-concert. Daar kun je naar luisteren, maar ook aan meedoen...

De locatie, Boerderij Oud Woelwijck, nodigt uit om te zingen in de heerlijke binnentuin, maar bij minder mooi weer gaan we naar binnen.

Draag comfortabele kleding, neem eventueel een dekentje, vest, sokken mee.

Maak kennis met de drie docenten: 

Ludy Feyen, beeldend kunstenaar in de natuur, maakt gebruik van beeld en klank. Ze brengt dit in gemeenschaps-kunstprojecten bijeen tot een bijzondere ervaring. Helga Kruse is koordirigent, zingt en speelt harp, draailier, shrutibox en percussie. Daarbij verzamelt, arrangeert en vertolkt zij liedjes op haar eigen sfeervolle wijze. Jeannette Monshouwer is filosoof en verhalenverteller in woord, beeld en klank. Zij maakt ruimte voor een werkelijkheid van natuurlijke ontmoetingen. 

Informatie

22 jun 2024 | inloop vanaf 10.45 uur
11.00 - 16.00
85,00 inclusief koffie en thee

Waar?

Boerderij Oud Woelwijck
Essenlaan 3
2251 AS Voorschoten

Contact

Improviseren kun je leren