Biodanza met Leonoor in Leiden en Oegstgeest

Biodanza met Leonoor
Leiden

Biodanza staat voor: de dans van het leven. Het is een vorm van dansen waarbij het gaat om plezier, contact, ervaren en volledig in het hier en nu zijn. Het nodigt je uit om voluit je leven te leven. Dans je met ons mee? Je bent van harte welkom!

Biodanza is een heerlijke mix van beweging, muziek en ontmoeten. Eenvoudig en ongedwongen, maar rijk geschakeerd. Het brengt je naar je eigen bron van levensplezier en je levendigheid. 

In biodanza verbinden we ons met onszelf, met de ander en met het leven. Elke dans is weer anders. Je danst alleen, samen, of met de hele groep. Er zijn geen vaste danspasjes. En belangrijk: mensen vinden het meestal erg fijn, leuk, of zelfs fantastisch om te doen!

Biodanza is veel meer dan ‘gewoon lekker dansen’. Als je regelmatig biodanza doet zal je merken dat het doorwerkt in je dagelijkse leven. Je zal je meer thuis voelen in je lichaam, je blijer en vitaler voelen, makelijker je eigen stroom volgen, meer gemak ervaren in contact met andere mensen.  

Het mooie van biodanza is dat het zich richt op het gezonde deel in ons en dat wordt aangemoedigd om meer tot leven te komen. En alles wat we aandacht geven, groeit. 

Deze dansvorm is dus heel veelzijdig en heeft effect op hoe we ons voelen, de manier hoe we in het leven staan, onze mentale en fysieke gezondheid, enzovoorts. Het maakt potentieel in ons wakker, en dat heeft consequenties voor ons hele leven!

Dans je mee?
- maandagavond in Oegstgeest (Cultuurhuis De Paulus). 
- woensdagavond in Leiden (Huis van de Buurt Morschwijck).
- Nieuw: donderdagmiddag in Oegstgeest (Cultuurshuis De Paulus). 
 

 

Over Biodanza met Leonoor

Ik geef lichaamsgerichte psychotherapie op individuele basis en daarnaast geef ik lichaamswerk en Biodanza aan groepen. Mijn praktijk voor individuele sessies is in het centrum van Leiden.

Toen ik zelf met lichaamswerk begon was ik meteen enthousiast. Als ik terugkijk heeft het lichaamswerk mij zoveel meer levenslust, genieten en bewustwording gebracht. Ik heb in het verleden zoveel energie gestopt in het voldoen aan (vermeende) verwachtingen van anderen en het is heel fijn om vanuit mezelf te leven. Biodanza vormt voor mij een prachtige aanvulling op de lichaamsgerichte therapie: een vorm van dansen waarbij ik vanuit een positieve insteek nog meer vanuit mijn eigenheid ben gaan leven. Het heeft mij geholpen om nog meer contact te maken met mezelf, mijn levensenergie te voelen en nieuwe stappen in het leven te zetten.

Ik heb mijn diploma lichaamsgerichte psychotherapie behaald bij Bodymindopleidingen, een erkend opleidingsinstituut in lichaamsgerichte therapie (bodymindopleidingen). De opleiding tot Biodanza-facilitator heb ik gevolgd bij de Eindhoven School voor Biodanza. Naast deze opleidingen heb ik diverse andere cursussen en opleidingen gedaan waar het lichaam als insteek wordt gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, zoals mindfulness, tantra en sexual grounding.

 


Biodanza met Leonoor

Leonoor Pronk

Leeuwkenstraat 15
2313 XL Leiden

Lid van beroepsvereniging

Biodanza met Leonoor in Leiden en Oegstgeest