Dans - Move in essence | Leiden

In de dans worden we uitgenodigd om onze vitaliteit vrij te laten stromen. Het maakt ons wakker en vol leven. Door totaal op te gaan in de dans gaan we uit ons hoofd en vallen we stil te midden van de beweging.

Tijdens de dans kunnen we eenheid ervaren. Je wordt als het ware gedragen door de muziek en je eigen dans. De golf ervaart zichzelf niet meer alleen als golf, maar gaat op in de onmetelijke wijsheid en diepte van de oceaan.
Overgave aan de dans brengt je tegelijkertijd in contact met het onbeweeglijke en onveranderlijke in jezelf; je essentie. Die wakkere energie neem je mee naar binnen om dieper in het Zijn te vertoeven. Hier wordt de dans meditatie.

In de dans kunnen we expressie geven aan wat er in ons leeft. Vastgevroren energie mag weer gaan stromen. Maar daar kan ook een valkuil in zitten. Soms willen we alleen maar dansen omdat we van onze onrust af willen; dan wordt het een ontlading van je energie. Ontladen geeft geen transformatie. Daarna vult het vat zich weer met spanning en onrust en is er wezenlijks niets verandert.
In meditatie verdiepen we ons bewustzijn. We leren om zonder afleiding te zijn. Onszelf in de diepste stilte en intimiteit te ontmoeten. Ook daar kan een valkuil in zitten. Als we bang zijn voor contact kan alleen met jezelf zijn op een meditatiekussentje ook een vlucht zijn om dit contact uit de weg te gaan.
Als deze twee samen komen versterken ze elkaars kracht. Als twee vleugels die je samen doen vliegen om zo het leven in zijn totaliteit te leven.

Over Mati Engwerda | Leiden

Mijn liefde ligt zowel in dans als in meditatie. Ik zie dat ze elkaar op een prachtige manier aanvullen en verdiepen.

Sinds 1998 geef ik les in binnen- en buitenland. Ik ben opgeleid als dansdocent door Gabrielle Roth, Ya’Acov & Susannah Darling Khan en Andrea Juan. Naast de Vijf Ritmes heb ik verschillende workshops en trainingen gevolgd op het gebied van meditatie, lichaamsgerichte therapie en tantra.

De afgelopen 5 jaar heb ik regelmatig meditatieretraites gevolgd bij Naropa. Ook ben ik door Naropa opgeleid om ademsessies te geven. Door de jaren heen heeft de combinatie van dans en meditatie zich ontwikkeld tot een eigen unieke vorm van lesgeven.

lesgeven die nu in Move in essence samenkomen. In mijn werk breng ik deze twee vormen met veel plezier samen

Agenda Move in essence Dans - adem - meditatie


Foto 1 Mati Engwerda Klik om te vergroten

Move in essence Dans - adem - meditatie
Mati Engwerda


Professionals in de categorie Dans & Beweging

Acupunctuur Ayurveda Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Counselling Dans & Beweging Deeleconomie Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Hypnotherapie Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Opleiding en Training Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Sociaal ondernemen Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Yoga Zelfrealisatie
Bewust Leiden

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Leiden