Creatieve coaching | Leiden

Creatieve coaching is een vorm van coachen waarbij veel gebruik wordt gemaakt van creatieve instrumenten. Vanuit het creatieve werken ontstaan er inzichten in innerlijke processen, gedachtes, patronen. De werkstukken laten dat wat innerlijk speelt zien in beeld. Het werkt in feite als een spiegel. Door creatief bezig te zijn worden diepere lagen in jezelf aangeboord, waardoor je snel bij de essentie van je vraag of thema komt, zonder te verzanden in mentale gedachtes. De inzichten worden vervolgens vertaald naar concrete acties in de dagelijkse realiteit. Creatieve coaching is geen behandeling. Via het creatieve werken en de daaraan gekoppelde gesprekken ga ik samen met u op weg om een innerlijke ontwikkeling op gang te brengen. Tijdens de sessies wordt gewerkt aan zelfinzicht en eigen kracht ten aanzien van het door u ingebrachte thema. Door vorm te geven op papier, in klei of steen, doe je een beroep op je eigen creatieve vermogen, en daarmee je vermogen om de dingen in je leven zelf vorm te geven. Samen kijken we naar de werkvorm die bij u past. Het gaat om wat het u brengt, niet om het kunstzinnige resultaat. u hoeft dan ook niet creatief te zijn voor deze vorm van coaching. 

Over Laura Karsters | Leiden

Ik ben Laura Karsters, geboren in Suriname (1974), waar ik de eerste jaren van mijn leven heb doorgebracht. De binding met Zuid-Amerika is altijd gebleven. Geinspireerd door ontmoetingen met de indiaanse bevolking, tijdens mijn reizen in Zuid-Amerika, ben ik mij gaan verdiepen in het sjamanisme. Van traditionele healers uit Peru leerde ik hoe te werken met energie. Door hun trainingen en workshops in Nederland en Peru, heb ik mij geschoold in verschillende methodieken van energetisch werken. Om mij verder te bekwamen in het healerschap heb ik de opleiding Soul Retrieval en de healingopleiding gevolgd bij het Instituut voor Siberisch Sjamanisme. Ik heb zelf mogen ervaren hoe verrijkend het kan zijn om healingen te ontvangen. Hoe je leven steeds lichter en betekenisvoller wordt. Je steeds meer jezelf kan zijn. Dat wens ik een ieder toe, en is mijn drijfveer om als healer te werken. 

​Geinspireerd door mijn passie voor de oude indiaanse keramiek ben ik de Nederlandse Keramiekopleiding gaan doen en heb ik me bekwaamd in het vak. Ik ben mij gaan specialiseren in het coachend werken en heb een opleiding creatieve coaching gevolgd. Het creatief werken, het scheppend bezig zijn, is als een rode draad door mijn leven. Als kind zat ik vaak met mijn handen in de aarde, samen met de honden wroetend in de grond. Ook tekenen was voor mij favoriet, een heerlijke manier om even helemaal op te gaan in een andere werkelijkheid. Het vormen met aarde, kleur op papier, het bezig zijn met mijn handen, is altijd gebleven. Door de jaren heen ervoer ik de helende werking ervan, mijn gevoel en verhaal te kunnen uiten zonder er woorden aan te hoeven geven. Hoe bevrijdend het kan zijn om vormend en met kleur bezig te zijn. Het beeld het verhaal te laten vertellen daar waar woorden vaak ontbreken. 

Het helen en aanspreken van je eigen scheppingskracht door creativiteit zijn kernwoorden van mijn praktijk. En uiten zich in mijn aanbod van healingsessies, creatieve coachingstrajecten, en workshops waar beide aspecten vaak een onderdeel zijn. 


Foto 1 Laura Karsters Klik om te vergroten

Vorm aan Licht
Laura Karsters


Professionals in de categorie Kunstzinnige therapie

Acupunctuur Alexander Techniek Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Counselling Dans & Beweging Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Filosofie Financiële dienstverlening Healing en reading Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Massage Mindfulness & Compassie Natuurbeleving Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Rituelen en Ceremonies Sport en Beweging Verlies- en rouwbegeleiding Yoga
Bewust Leiden
Bewust Leiden

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!