Lijf naar Balans, praktijk voor massage en ontspanningstherapie | Leiden

Integratieve Massage is een ontspannende, verbindende massage die jou je hele lijf laat ervaren door de integratie van 3 verschillende technieken die op jou worden afgestemd. Afhankelijk van jou en je behoeften krijgt één van de vormen meer of minder aandacht.

Dynamische Massage: je wordt in een doorgaande, vloeiende beweging gebracht door wiegende en schuddende technieken. Een zachte manier om spanningen en blokkades uit te nodigen om los te laten, zoals warm water een ijsblok kan doen smelten.

Klassieke (intuïtieve) Massage: je wordt gemasseerd met warme olie. De volle strijkingen en diepere knedingen zijn gericht op het ontspannen van je huid en spieren.

Polariteit Massage: Als afsluiting van de massage en met mijn handen als verbinding, kan jouw vrijgekomen energie weer gaan stromen, van meer naar minder, net als water. Tot het zijn balans gevonden heeft.

Ontspanningstherapie. Ontspannen, ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Er is veel in het leven dat stress kan geven. En al is stress ook nuttig, het wordt ongezond als er geen momenten van ont-stressen meer zijn. Je lijf vertelt je dat er disbalans ontstaat door signalen als bijvoorbeeld een constant haast-gevoel, hoofdpijn, pijnlijke spieren, slapeloosheid, rusteloosheid, piekeren.

De ontspanningstherapie is gericht op het bewust worden van spanning en ontspanning, belasting en belastbaarheid, het leren ontspannen én inpassen er van in het dagelijks leven. 


Doelgroep: mensen die even níets willen, spanning(klachten) ervaren in hun lijf, willen leren ontspannen, die minder willen denken en meer voelen.

Over Monica van der Plaat | Leiden

Het is mijn passie mensen hun lijf te laten ervaren en leren ‘verstaan’. 

Na 33 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben, o.a. in Gezondheidscentrum Merenwijk in Leiden, heb ik besloten om mij volledig hierop te richten. Zo is ‘Lijf naar Balans’ ontstaan: mijn eigen praktijk, op de 2e etage van mijn woonhuis.  Nu combineer ik mijn specialisme als ontspanningstherapeut met het geven van ontspannende lichaamsmassages volgens de Integratieve Massage. Een prachtige, verbindende, ontspannende massage.

Massage is voor mij aandachtig aanraken, woordeloos in contact zijn, waarin de ander gezien wordt en mag ontspannen en alles er mag zijn zoals het is. Het is prachtig om te ervaren hoe de massage iemands lichaamsgevoel en - besef kan versterken. Het sluit voor mij naadloos aan bij de ontspanningstherapie waar ik met iemand werk aan dat bewustworden en leren ontspannen. En als dat de keuzes van de dagelijkse praktijk mag gaan beinvloeden (wél die pauzes nemen, níet die extra afspraak maken), dan word ik daar steeds weer blij van.


Foto 1 Monica van der Plaat Foto 2 Monica van der Plaat Foto 3 Monica van der Plaat Foto 4 Monica van der Plaat Klik om te vergroten

Lijf naar Balans
Monica van der Plaat


Professionals in de categorie Massage

Acupunctuur Alexander Techniek Biografisch werk & Verhalen Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Counselling Dans & Beweging Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Hypnotherapie Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Yoga Zelfrealisatie
Bewust Leiden