praktijk voor massage en ontspanningstherapie. Tevens Massage bij Kanker.

Lijf naar Balans
Leiden

Integratieve Massage: een ontspannende, verbindende massage. Ontspanningstherapie: werken aan lichaamsbewustzijn, leren ontspannen en toepassen. Massage bij Kanker: ontspanning en ondersteuning bij herstel.

Integratieve Massage is een ontspannende, verbindende massage die jou je hele lijf laat ervaren door de integratie van 3 verschillende technieken die op jou worden afgestemd. 

Dynamische Massage: de doorgaande, vloeiende bewegingen zijn een zachte manier om spanningen en blokkades uit te nodigen om los te laten, zoals warm water een ijsblok kan doen smelten.

Klassieke (intuïtieve) Massage:  De volle strijkingen en diepere knedingen met warme olie zijn gericht op het ontspannen van je huid en spieren.

Polariteit Massage: Als afsluiting, met mijn handen als verbinding, kan jouw vrijgekomen energie weer gaan stromen, van meer naar minder, net als water. Tot het zijn balans gevonden heeft.

Ontspanningstherapie. Ontspannen, makkelijker gezegd dan gedaan! Er is veel in het leven dat stress kan geven. En al is stress ook nuttig, het wordt ongezond als er geen momenten van ont-stressen meer zijn. Je lijf vertelt dat er disbalans ontstaat door signalen als een constant haast-gevoel,  slapeloosheid, rusteloosheid, piekeren.

De ontspanningstherapie is gericht op het bewust worden van spanning en ontspanning, belasting en belastbaarheid, het leren ontspannen én inpassen er van in het dagelijks leven. 

Massage bij Kanker (opleiding Instituut Massage bij Kanker) De diagnose kanker zet heel veel in beweging, onderzoeken, behandelingen, je bent vooral patient. Deze massage biedt ontspanning, geeft een gevoel van welbevinden en ondersteunt daarmee het herstel.  Altijd wordt de massage voorafgegaan door een uitgebreide anamnese en afgestemd op de lichamelijke en geestelijke conditie van het moment. De massage kan in elke fase gegeven worden.


 

Over Lijf naar Balans

Het is mijn passie mensen hun lijf te laten ervaren en leren ‘verstaan’. 

Na 33 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben, o.a. in Gezondheidscentrum Merenwijk in Leiden, heb ik besloten om mij volledig hierop te richten. Zo is ‘Lijf naar Balans’ ontstaan: mijn eigen praktijk, op de 2e etage van mijn woonhuis.  Nu combineer ik mijn specialisme als ontspanningstherapeut met het geven van ontspannende lichaamsmassages volgens de Integratieve Massage. Een prachtige, verbindende, ontspannende massage.

Massage is voor mij aandachtig aanraken, woordeloos in contact zijn, waarin de ander gezien wordt en mag ontspannen en alles er mag zijn zoals het is. Het is prachtig om te ervaren hoe de massage iemands lichaamsgevoel en - besef kan versterken. Het sluit voor mij naadloos aan bij de ontspanningstherapie waar ik met iemand werk aan dat bewustworden en leren ontspannen. En als dat de keuzes van de dagelijkse praktijk mag gaan beinvloeden (wél die pauzes nemen, níet die extra afspraak maken), dan word ik daar steeds weer blij van.


Lijf naar Balans

Monica van der Plaat

Rijn en Schiekade 73
2311AM Leiden

praktijk voor massage en ontspanningstherapie. Tevens Massage bij Kanker.