Tuinhof Vitaal | Leiden

Tuinhof Vitaal staat voor 'vitaliteit in werk en leven'.
Mijn ervaringen als Cesartherapeut, (Bedrijfs)Fysiotherapeut, Mindfulness Trainer en Pilatesdocent komen in Tuinhof Vitaal samen. Graag draag ik bij aan ieders vitalileit door coaching in bewustwording en zelfmanagement.

In bedrijven geef ik verschillende trainingen op het gebied van Gezond werken waaronder Mindfulness trainingen/workshops. Daarnaast geef ik op open inschrijvingen Mindfulness Trainingen, Breathworks Mindfulness trainingen en Mindful Pilates.

Gezond Werken: Hoe zorg je goed voor jezelf tijdens werk? De aandachts punten zijn de 6 W's: werktaken, werkplek, werkwijze, werktijd, werksfeer en werkdruk. Tools: wekplekonderzoek, kennis houding en ergonomie, mindfulness, oplossingsgericht coachen.

Mindfulness (MBSR): Met mindfulness leer je aandachtig leven. Niet de automatische piloot, maar jij kiest waar je met je aandacht wilt zijn. Dit geeft rust, overzicht, ruimte en plezier! Een mooie training in het leren omgaan met stress en andere obstakels in het leven of gewoon om meer te leren genieten van het leven van alledag.

Breathworks-Mindfulness: Leven in balans met chronische pijn of ziekte. De training is gebaseerd op de grondbeginselen van het Mindfulness-Based Stress Reductie (MBSR) programma van Jon Kabat-Zinn.
Het programma is ontwikkeld door Vidyamala Burch vanuit haar eigen ervaringen met ernstige chronische pijn en beperkingen. Adembewustwording en liefdevolle vriendelijkheid vormen de basis in de meditaties en bewegingsoefeningen.  Vidyamala: 'vecht niet langer tegen je lichamelijke pijn of beperking, dit kan juist de toegang zijn tot mildheid en compassie.' 

Mindful Pilates: Belangrijke elementen in een Pilatestraining zijn: aandacht, beheersing, ademhaling, precisie en vloeiende bewegingen. In de lessen verken je je eigen mogelijkheden, zonder over je grenzen te gaan. Je oefent in een groep, waarin je op je eigen niveau de oefeningen uitvoert.

Ik geef regelmatig Mindfulness en Breathworks trainingen en workshops
Zie tuinhofvitaal 
Locatie: InnerQiFlow, Herengracht 40 te Leiden.

De wekelijkse Mindful Pilates lessen geef ik op wo-ochtend bij Fysiotherapie Praktijk Zwanenzijde, Mussenplaats 1 te Leiden. (Merenwijk), op wo-middag en vrij-ochtend zijn de lessen bij InnerQiFlow, Herengracht 46. Voor lestijden en tarieven: tuinhofvitaal

 

 

 

 

 

Over Ida Tuinhof | Leiden


Foto 2 Ida Tuinhof Klik om te vergroten

Tuinhof Vitaal
Ida Tuinhof


Professionals in de categorie Mindfulness & Compassie

Acupunctuur Alexander Techniek Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Counselling Dans & Beweging Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Filosofie Financiële dienstverlening Healing en reading Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Massage Mindfulness & Compassie Natuurbeleving Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Rituelen en Ceremonies Sport en Beweging Verlies- en rouwbegeleiding Yoga
Bewust Leiden
Bewust Leiden

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!