Do-In Yoga | Leiden

Do-In Yoga is een beweegvorm die je in verbinding brengt met je authentieke Zelf en jouw ware levenspad. Het is de weg van bewustwording waarbinnen je mag ervaren dat alles wat er in jouw leeft, er mag zijn. Beoefening van Do-In Yoga laat jouw levensenergie in beweging komen en brengt hiermee lichaam, geest en ziel met elkaar in verbinding. Het heeft een diepgaand helend effect op je gezondheid en ontwikkeling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Daarmee brengt het positieve veranderingen tot stand in jezelf, in je omgeving en in je hele leven.

Do-In Yoga is  gebaseerd op de filosofie uit het Taoïsme, de meridianenleer vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze en de 5-elementenleer. Het verenigt de oefeningen uit de Zen, Martial Arts en de Shiatsu. Letterlijk betekent Do-In ‘de weg’ (Do) en ‘naar binnen’ (In). Do-In Yoga is een dynamische, actieve vorm van yoga. Om de energie in de meridianen (energiebanen) weer te laten stromen wordt gebruik gemaakt van een afwisseling tussen strekkingen, kracht-opbouwende oefeningen, balansoefeningen en activerende/mobiliserende oefeningen gecombineerd met zelfmassage – technieken, meditaties en visualisaties. Kenmerkend voor Do-In Yoga is dat elke beweging ontstaat vanuit de onderbuik (Hara in het Japans). Iedereen kan Do-In Yoga beoefenen. Het gaat niet om het uiterlijk van de houding, maar om hoe jij je lichaam ervaart. Fysieke beperkingen of blessures vormen geen belemmering om Do-In Yoga te kunnen doen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor de uitvoering en er is ruimte voor persoonlijke aandacht.   

Over Nathalie Van Emmerik | Leiden

Als kind voelde ik al veel aan van anderen. Wat er om mij heen gebeurde bekeek ik met grote bedachtzaamheid en diepzinnigheid. Ik verlangde naar een wereld van begrip, verbinding en harmonie. Mijn chronische fysieke aandoening maakte het tot een uitdaging om me door het leven te bewegen. Totdat ik rond mijn 27ste in aanraking kwam met Do-In Yoga. De Do-In Yoga heeft mij geleerd om bewust te worden van mijzelf. Om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam, mijn grenzen te respecteren. Om te zien dat mijn gedachten, gevoelens en fysieke mogelijkheden onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan. In een korte periode is mijn gezondheid sterk verbeterd en zefbewustzijn toegenomen.  Diverse holistische trajecten, de opleiding tot Shiatsu-Therapeut en de Do-In Yoga Docent hebben bijgedragen aan ontwikkeling en verfijning van mijn sensitiviteit en invoelend vermogen. De lessen en behandelingen krijgen vorm vanuit verbondenheid, diepgang, creativiteit en  enthousiasme.
Door mijn  ervaring weet ik dat er veel mogelijk is. Door de pijn aan te raken vanuit een positieve intentie wordt het zelfgenezend vermogen aangesproken. Zelfs wanneer iets niet (volledig) kan genezen zorgt bewustwording ervoor dat je er anders mee om kunt gaan. Op dat moment ontstaat er ruimte voor heel-wording. Alles wat een belemmering vormt in je leven kun zien als een spiegel. Het is een uitnodiging om (meer) in contact te komen met jouw innerlijke kracht, je eigen Waarheid. Waar jouw behoefte dan ook ligt, met liefde begeleid ik je op jouw levenspad als Mens-Zijn in verbinding met jouw Ziel.


Foto 2 Nathalie Van Emmerik Foto 3 Nathalie Van Emmerik Foto 4 Nathalie Van Emmerik Foto 6 Nathalie Van Emmerik Foto 7 Nathalie Van Emmerik Foto 8 Nathalie Van Emmerik Klik om te vergroten

Je Ziel in Beweging
Nathalie Van Emmerik


Professionals in de categorie Yoga

Acupunctuur Alexander Techniek Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Counselling Dans & Beweging Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Filosofie Financiële dienstverlening Healing en reading Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Massage Mindfulness & Compassie Natuurbeleving Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Rituelen en Ceremonies Sport en Beweging Verlies- en rouwbegeleiding Yoga
Bewust Leiden
Bewust Leiden

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!