Leonoor Pronk, lichaamsgerichte therapeut

Leonoor Pronk, Lichaamsgerichte psychotherapie en Biodanza
Leiden

Lichaamsgerichte psychotherapie kan bij uiteenlopende klachten een uitkomst zijn.  Wat het je in ieder geval zal brengen is meer contact met en basis in jezelf.

Lichaamsgerichte psychotherapie kan bij uiteenlopende klachten een uitkomst zijn.  Wat het je in ieder geval zal brengen is meer contact met en basis in jezelf. Hieronder noem ik je wat voorbeelden wat deze therapievorm, mede als uitvloeisel van het contact met jezelf, je nog meer kan brengen:

  • meer leven vanuit wie jij werkelijk bent
  • een intenser contact met andere mensen, omdat jij meer jezelf bent
  • meer zelfvertrouwen
  • meer je plek innemen
  • meer levenslust en energie
  • meer rust en ontspanning
  • meer genieten en plezier hebben
  • meer in je lichaam wonen in plaats van in je hoofd
  • meer je durven overgeven / loslaten
  • vaker ‘nee’ leren zeggen of boos durven worden.

Doe meer waar je blij van wordt!

Over Leonoor Pronk, Lichaamsgerichte psychotherapie en Biodanza

Ik geef lichaamsgerichte psychotherapie op individuele basis en daarnaast geef ik lichaamswerk en Biodanza aan groepen. Mijn praktijk voor individuele sessies is in het centrum van Leiden.

Toen ik zelf met lichaamswerk begon was ik meteen enthousiast. Als ik terugkijk heeft het lichaamswerk mij zoveel meer levenslust, genieten en bewustwording gebracht. Ik heb in het verleden zoveel energie gestopt in het voldoen aan (vermeende) verwachtingen van anderen en het is heel fijn om vanuit mezelf te leven. Biodanza vormt voor mij een prachtige aanvulling op de lichaamsgerichte therapie: een vorm van dansen waarbij ik vanuit een positieve insteek nog meer vanuit mijn eigenheid ben gaan leven. Het heeft mij geholpen om nog meer contact te maken met mezelf, mijn levensenergie te voelen en nieuwe stappen in het leven te zetten.

Ik heb mijn diploma lichaamsgerichte psychotherapie behaald bij Bodymindopleidingen, een erkend opleidingsinstituut in lichaamsgerichte therapie (bodymindopleidingen). De opleiding tot Biodanza-facilitator heb ik gevolgd bij de Eindhoven School voor Biodanza. Naast deze opleidingen heb ik diverse andere cursussen en opleidingen gedaan waar het lichaam als insteek wordt gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, zoals mindfulness, tantra en sexual grounding.

 


Leonoor Pronk, Lichaamsgerichte psychotherapie en Biodanza

Leonoor Pronk

Leeuwkenstraat
2313 XL Leiden

Lid van beroepsvereniging

Leonoor Pronk, lichaamsgerichte therapeut