Stilstaan bij leven en werk

Marijke Markus
Leiden

In het programma Stilstaan bij leven en werk staat bezinning door creativiteit centraal met een Sjamanistisch tintje. Na dit programma heb je meer inzicht in jezelf en één of meerdere intenties geformuleerd die in een ceremonie uitgesproken worden.

Programma, resultaat & data in Frankrijk (Centre Lothlorien)

8 t/m 14 mei 2022

In 5 ochtenden staan we stil bij ons leven en bij onszelf. Dat doen we met creatieve methoden waarbij we ons levensverhaal tekenen, ons verbinden met het dier dat we graag willen zijn en dit dier in een 3D-creatie gaan verwerken . Daarna gaan we ons droomleven of droomberoep verkennen en uitbeelden in een collage. De laatste bijeenkomst gaan we een praatstok of staf maken en onze intenties in de wereld zetten met een ceremonie. Elke ochtend starten we met een korte adem-en lichaamsoefening om in het hier en nu te komen. Daarna duiken we middels een meditatie/ visualisatie of trancereis de inhoud van het programma in. We zullen veel uitwisselen over wat we gemaakt hebben en hoe we dat ervaren hebben. Gedurende de middag en de avond kun je genieten van het landgoed. Of verder reflecteren op je ervaringen van die ochtend met of zonder een bezoek aan mij (reading,healing,coachgesprek) in het retraitehuisje aan de beek. Ik zet mijn kennis en ervaring als loopbaan- en levensloopcoach, beeldend kunstenaar, mindfulnesstrainer in evenals mijn helderheid in zien, horen en voelen (Sjamanisme, Lichtmeesters i.s.m. mijn kristallen schedel Ionna). Na dit programma heb je meer inzicht in jezelf en heb je één of meerdere intenties voor de nabije toekomst. Je hebt met verschillende creatieve werkvormen en materialen gewerkt. Het programma biedt een balans tussen mentale, emotionele, fysieke en spirituele aspecten. Deelnemers benoemen mijn professionaliteit en zorgvuldigheid. Voel je welkom!

Over Marijke Markus

Ik ben uit 1955 (nu 65 jaar) en geboren in een creatief nest. Creativiteit werd gewaardeerd in ons gezin. Ik heb twee dochters (1991 en 1996). Ik ben afgestudeerd als onderwijskundige en heb in mijn werkzame leven veel met teams en mensen gewerkt op het gebied van samenwerking, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb veel mensen gecoacht die keuzes wilden maken in hun levensloop of hun loopbaan. Het schrijven of in beeld brengen van hun levensverhaal was altijd het startpunt daarvoor. In 1996 heb ik een ingrijpende levenservaring gehad wat ertoe leidde dat ik mijn creativiteit meer ben gaan leven en mijn spiritualiteit ben gaan verkennen. In 20ben ik mijn eigen bedrijf gestart omdat ik me niet meer kon verenigen met de visie van de organisatie waar ik werkte. Mijn creatieve werk kenmerkt zich als installatiekunst. Meestal is dat binnen maar het kan ook buiten zijn in een landschap. Mijn kunst spiegelt me altijd mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn spirituele pad is verbonden met de stilte en het vinden van antwoorden in mijn innerlijk. Ik voel me verbonden met het energieveld van de lichtmeesters én met het Inca-Sjamanisme uit Peru. Mijn kristallen schedel Ionna ondersteunt me bij het geven van energetische sessies. Ik heb 2 dochters en ben gescheiden. Sinds een aantal jaar heb ik een nieuwe relatie (nu met een vrouw). Sinds 2017 verblijf ik in de zomermaanden op Centre Lothlorien in Frankrijk waar ik spaceholder voor de vrouwencirkel ben en in het programma-aanbod sta.   


Marijke Markus

Marijke Markus

Spaarnestraat 37
2314TM Leiden

Stilstaan bij leven en werk