Stilstaan bij leven en werk


Leiden

In het programma Stilstaan bij leven en werk staat bezinning door creativiteit centraal met een sjamanistisch tintje. De nadruk op je persoonlijk proces en creativiteit een middel om tot diepere inzichten in je levensloop, je passies en intenties te

Programma, resultaat & data in Frankrijk (Centre Lothlorien)

29 augustus tot 3 september

In 5 ochtenden staan we stil bij ons leven en bij onszelf. Dat doen we met creatieve methoden waarbij we ons levensverhaal tekenen, ons verbinden met het dier dat we graag willen zijn en dit dier in een 3D-creatie gaan verwerken . Daarna gaan we ons droomleven of droomberoep verkennen en uitbeelden in een collage. De laatste bijeenkomst gaan we een praatstok of staf maken en we onze intenties in de wereld zetten met een ceremonie. Elke ochtend starten we met een korte adem-en lichaamsoefening om in het hier en nu te komen. Ook maak ik elke bijeenkomst gebruik van een meditatie/ visualisatie of trancereis die te maken heeft met het thema van die ochtend. We zullen veel uitwisselen over wat we gemaakt hebben en hoe we dat ervaren hebben. Gedurende de middag en de avond kun je genieten van de het landgoed. Of verder reflecteren op je ervaringen van die ochtend met of zonder een bezoek aan mij in in het retraitehuisje aan de beek. Ik zet mijn kennis en ervaring als loopbaan- en levensloopcoach, beeldend kunstenaar, mindfulnesstrainer in en zal datgene wat ik geleerd heb in mijn contacten met de Sjamanen uit Zuid-Amerika, Mongolië en Nederland ook gebruiken. Na dit programma heb je meer inzicht in jezelf en heb je één of meerdere intenties voor de nabije toekomst. Je hebt met verschillende creatieve werkvormen en materialen gewerkt.

Over

Ik ben uit 1955 (nu 65 jaar) en geboren in een creatief nest. Creativiteit werd gewaardeerd in ons gezin. Ik heb twee dochters (1991 en 1996). Ik ben afgestudeerd als onderwijskundige en heb in mijn werkzame leven veel met teams en mensen gewerkt op het gebied van samenwerking, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb veel mensen gecoacht die keuzes wilden maken in hun levensloop of hun loopbaan. Het schrijven of in beeld brengen van hun levensverhaal was altijd het startpunt daarvoor. In 1996 heb ik een ingrijpende levenservaring gehad wat ertoe leidde dat ik mijn creativiteit meer ben gaan leven en mijn spiritualiteit ben gaan verkennen. In 20ben ik mijn eigen bedrijf gestart omdat ik me niet meer kon verenigen met de visie van de organisatie waar ik werkte. Mijn creatieve werk kenmerkt zich als installatiekunst. Meestal is dat binnen maar het kan ook buiten zijn in een landschap. Mijn kunst spiegelt me altijd mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn spirituele pad is verbonden met de stilte en het vinden van antwoorden in mijn innerlijk. Ik voel me verbonden met het energieveld van de lichtmeesters én met het Inca-Sjamanisme uit Peru. Mijn kristallen schedel Ionna ondersteunt me bij het geven van energetische sessies. Ik heb 2 dochters en ben gescheiden. Sinds een aantal jaar heb ik een nieuwe relatie (nu met een vrouw). Sinds 2017 verblijf ik in de zomermaanden op Centre Lothlorien in Frankrijk waar ik spaceholder voor de vrouwencirkel ben en in het programma-aanbod sta.   


Marijke Markus

Marijke Markus

Spaarnestraat 37
2314TM Leiden

Stilstaan bij leven en werk