Klaver4 Rouw- en verliesbegeleiding

Klaver4 Rouw- en verliesbegeleiding
Oegstgeest

Ik bied persoonlijke begeleiding bij het omgaan met rouw en verlies. Omgaan met verlies is een persoonlijk en uniek proces, maar soms kun je daar wel professionele steun bij gebruiken. Samen kijken we wat jouw veerkracht kan vergroten.

Veerkracht betekent niet dat je nooit valt, maar wel dat je steeds weer opstaat.

Oprechte aandacht, respect en goed luisteren en doorvragen, vind ik belangrijk. Alle gevoelens mogen er zijn.
Een begeleidingstraject bij mij ziet er als volgt uit
In een kennismakingsgesprek maken we kennis met elkaar. Jij kunt ervaren of ik je kan bieden wat je nodig hebt en of je bij mij op je plek bent. Ik onderzoek of ik de juiste begeleider voor jou ben. Bij wederzijdse instemming maken we een afspraak voor verdere begeleiding. In de begeleiding verkennen we wie jij bent, en om welk verlies of welke verliezen het gaat. Wat is de impact van het verlies op jou, en hoe is jouw verdere situatie. Uiteindelijk formuleren we samen wat je begeleidingsvraag is, wat je doel is en waar je mee aan de slag wilt. We gaan vervolgens aan de slag met jouw begeleidingsvragen en maken hierbij gebruik van verschillende methoden, afhankelijk van jouw vraag en voorkeur. Ik werk met verschillende gespreksmethoden. En wanneer gepast en gewenst met creatieve of lichaamsgerichte werkvormen. Ik sluit daarbij aan op jouw behoeften en begeleidingsvraag. Dit stemmen we samen af.

Ik bied je ook de mogelijkheid om al wandelend het gesprek te voeren, bijvoorbeeld in de Leidse Hout. Wandelen stimuleert en maakt praten makkelijker. Je zet letterlijk en figuurlijk stappen. De natuur kan heilzaam werken en stiltes zijn natuurlijker.

Over Klaver4 Rouw- en verliesbegeleiding

Mijn naam is Lina Oomen. Door zowel persoonlijke ervaringen (verlies van ouders en andere dierbaren, dementie, echtscheiding) als via mijn werk als klachtbehandelaar kwam ik steeds weer in aanraking met verlies. Mijn eigen verlieservaringen en ook die van anderen, hebben mij veel geleerd. Naast de diepe dalen, zie ik ook de veerkracht van mensen, dat trekt mij. Na intensieve opleidingen op dat vlak, heb ik nu mijn eigen praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding. Ik kan goed luisteren, en tot de kern raken. Ik vind het heel mooi om tijdens een begeleiding samen met de ander op zoek te gaan wat kan helpen weer meer in zijn of haar kracht te staan, en om een weg te vinden om met een verlies om te gaan. Een pad ontstaat door er op te lopen!

Mijn opleidingen:
Psychosociale Basiskennis
Post HBO opleiding voor rouw en verliesbegeleider bij het Landelijk Steunpunt Verlies
Rechtenstudie bij de Radboud Universiteit
Psychiatrisch verpleegkundige
Daarnaast vele cursussen gevolgd op onder andere het gebied van coaching en gespreksvoering


Klaver4 Rouw- en verliesbegeleiding

Lina Oomen

Lobeliuslaan 66
2341 PJ Oegstgeest

Klaver4 Rouw- en verliesbegeleiding