Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

13dec 2022
Cirkel van Veerkracht


Leiden

Een dag om je onder te dompelen in inspiratie over veerkracht, met live ontmoetingen met levenskunstenaressen uit de Cirkel van Veerkracht ontmoetingen

Met diverse workshops van oa Jolanda Sieders, Marcia Zaal, Roos Tulen, Hanneke Maarse, Marcella Hartjes en Marike van IJssel

We beginnen de dag om 12.30 met koffie en thee. Dan zijn er 3 workshop rondes:  
13.00 - 14.00
14.30 - 15.30 
16.00 - 17.00. 

 

RONDE 1

Vrije inloop Zielebeeld (collage) maken over Veerkracht - Marike van IJssel en Marcella Hartjes

 

RONDE 2: 

Verlangzaam - Marcia Zaal

Vanuit beweging voelen we onszelf, onze eigen aanrakingen in liefdevolle aandacht. Aandacht voor onszelf, voor de ander en voor dankbaarheid om het leven te omarmen. Het voelen en vanuit daar verbinden. Het geeft ons veerkracht om stil te mogen staan bij het moment.Wat wil er gezien worden, gevoeld worden en verteld worden.In dit uur maken we ruimte en tijd om met jezelf te zijn en met elkaar. Het eren van het verlangen om te verlangzamen.

 

Ademcirkel - Hanneke Maarse

Je ademhaling is niet alleen van levensbelang, het heeft ook veel invloed op hoe je je voelt en hoe je leeft. Beter leren ademhalen is dus echt een cadeau aan jezelf. Al eeuwen gebruiken mensen de adem als instrument voor heling en persoonlijke groei. En hoe fijn is het om dat samen met anderen te doen in een ademcirkel!

Een ademcirkel bestaat uit meerdere personen, waarbij ieder voor zich verbonden gaat ademen. Een techniek waarbij je pauzes tussen de in- en uitademing bewust achterwege laat. Zo kun je een beperkter ademhalingspatroon, waardoor de adem effectiever en vrijer gaat stromen. Het opent gesloten ademhalingsgebieden en verdrongen emoties kunnen worden losgelaten. Dit geeft letterlijk verlichting en ruimte.

Na een periode van actief, verbonden ademen brengen we de ademhaling tot rust en voel je de effecten van het actieve gedeelte na. Na de rust is er ruimte om in je eigen tempo terug te komen, je ervaring de delen en eventuele vragen te stellen.

Handig om rekening mee te houden

  • Draag comfortabele kleding
  • Neem een extra vestje mee, je kunt iets afkoelen tijdens het actieve deel
  • Eet niet meer dan een lichte maaltijd net voor het ademen

 

RONDE 3:

Verlangen Verbeelden - Jolanda Sieders

Een korte workshop waarin we de kracht van verbeelding en creativiteit ervaren. Welk verlangen leeft er diep in jou? Welk zaadje popelt om te mogen ontkiemen, maar zit diep verstopt – omdat je niet durft of denkt dat je niet genoeg weet, kunt of bent. Hoe zou het zijn om tóch ruimte te maken voor dit verlangen? Wat heb je daarvoor nodig? We gaan op verkenning, ga je mee? 

 

Voelen - Roos Tulen

Geblindoekt met een koptelefoon op met je handen in de klei. In deze workshop geef je vorm aan je innerlijke gevoelswereld door je handen te laten vertellen wat er in je zit. We zien, kijken en vinden zoveel maar wat ligt er voor wereld achter dat wat we zien? Welke gevoelens en ongeziene beelden zitten er in je onderbewuste verstopt? Laat het stromen zonder een oordeel van goed of fout / mooi of lelijk. Laat het gewoon komen zoals het is.

Dit is een zeer ontspannende en tegelijk verbindende oefening met je innerlijke zelf.  Ik kijk  naar je uit!

 

Veerkrachtige potluck
Van 17.30 - 19.30 genieten we van samen eten, ieder neemt iets lekkers mee en zo mogen we allemaal iets bijzonders ervaren

 

Cirkel van Veerkracht - Marike van IJssel en Marcella Hartjes
Van 20.00 - 22.00 komen we samen in een Cirkel van Veerkracht, met meditatie, creativiteit en ritueel. 


Je bent van harte welkom om 1 of meerdere onderdelen mee te komen beleven, of heerlijk de hele dag vrij te maken voor Veerkracht. 
Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. 

Aanmelden kan maar hoeft niet perse: marike@bewustleiden.nl

www.cirkelvanveerkracht.nl

Informatie

13 dec 2022
11.00 - 22.00
Vrijwillige bijdrage

Waar?

Huis van Mogelijkheden
Noachstraat 2
2324LT Leiden

Contact

Cirkel van Veerkracht