Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Klachtenvrij bewegen volgens de Alexander Techniek en Voetreflexologie
DI 12 november | 18.45-20.15 uur | Voorschoten

0,00


Dagelijkse bewegingen gaan op de automatische piloot. We werken, fietsen, wandelen met de hond, doen huishoudelijke taken of sporten. Pas bij klachten worden we ons bewust van de ingesleten patronen van beweging en houding en de invloed daarvan op ons gestel en de wervelkolom.

De Alexander Techniek en de Voetreflexologie zoomen in op de wervelkolom, hoe klachten ontstaan en behandeld of voorkomen kunnen worden.

Alexander Techniek Alwine Kruisselbrink,Alwine

Alexander Techniek gaat over ontspanning in beweging in de dagelijkse praktijk, tijdens werk of bij sport. De balans van het hoofd op de wervelkolom en ontspanning in de nek is de basis van de Alexander Techniek. In Alexander Techniek lessen verkrijg je inzicht in je eigen lijf en bewegingspatroon, je coördinatie en balans. Met Alexander Techniek beweeg je vrijer met minder spierspanning waardoor klachten verminderen of voorkomen worden.

Voetreflexologie Tineke van der Meij (massage en voetreflex)

Voetreflexologie bestaat al sinds de oudheid. In het oude China ontdekte men, dat deze massage  een enorm positief effect had op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. In Amerika kwam een fysiotherapeute tot ontdekking, dat bij aanraking van bepaalde zones op de voeten, dit een reactie gaf op lichaamsorganen. Ze noemde dit reflexzones.Ook de wervelkolom, de spieren en gewrichten hebben reflexzones op de voeten. Door deze zones te masseren kun je invloed hebben op bijvoorbeeld pijnklachten van deze organen.Naast andere manieren van behandelen van klachten, kan dit een mooie aanvulling zijn.

Informatie + Aanmelden » AT Alwine & Voetreflexologie namens Platform Gezond Wel en Zijn Voorschoten | Alwine Kruisselbrink & Tineke van der Meij

www.obvw.nl
Bekijk Facebook event

Bibliotheek Voorschoten
Wijngaardenlaan 4
2252XN Voorschoten

Alwine Kruisselbrink & Tineke van der Meij
0645281908
contact AT atalwine DOT nl

Meer agenda van AT Alwine

Bewust Leiden

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!