Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Compassietraining
DO 06 februari | 19.30-22.00 uur | Leiden

06 februari 2020 t/m 02 april 2020 | 8 donderdagavonden van 19:30 - 22:00 uur en stilteochtend op zaterdag 28 maart van 9:00 - 13:00 uur
450,00 | Tarief is incl. BTW.


De compassietraining (MBCL) is voor iedereen die de mindfulness cursus (MBSR/MBCT) heeft gevolgd en/of ervaring heeft met meditatie.
De compassietraining verdiept het thema ‘mildheid en vriendelijkheid’ waarvan in de  mindfulnesstraining de basis is gelegd.Hoe ga je om met ingrijpende gebeurtenissen en moeilijke momenten in je leven? Onze eerste reactie is vaak er tegen te vechten. En dat geeft extra spanning en stress. Vaak spelen gevoelens van zelfverwijt, schuld en schaamte ook een rol. Dit voegt nog meer stress toe aan je leven.

Hoe zou het zijn als je moeilijke situaties met mildheid kunt erkennen en aanvaarden en kunt stilstaan bij wat jij en/of de ander op dat moment daadwerkelijk nodig hebben? Hoe zou het zijn om in op een moeilijk moment even de tijd te nemen om te kalmeren en vriendelijk voor jezelf te zijn? Dit is wat de compassietraining je kan leren. Door middel van oefeningen en meditaties zal je ervaren hoe je meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met jezelf en met anderen kunt ontwikkelen. Verder gaan we in op hoe ons brein werkt in het omgaan met emoties (de emotieregulatie systemen) en de hoe compassie in ons leven balans brengt in ons emotieregulatie systeem.

De compassietraining (MBCL) is ontwikkeld door Erik van den Brink (psychiater) en Frits Koster (mindfulness/meditatie leraar) en is onder meer gebaseerd op het werk van Paul Gilbert, Christopher Germer, Tara Brach, Barbara Fredrickson en Kristin Neff.
 

 

Informatie + Aanmelden » Tuinhof Vitaal | Ida Tuinhof

www.tuinhofvitaal.nl

Praktijk Jan van Hout
Jan van Houtkade 42
2311 PE Leiden

Ida Tuinhof
06-30025183
info AT tuinhofvitaal DOT nl

Foto 1 Ida Tuinhof Foto 4 Ida Tuinhof Klik om te vergroten

Bewust Leiden

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!